Mixology

sidecar

The sidecar

4cl cognac  –  3cl Triple sec  –  2cl citroensap  
Garneren met sinaas zeste 

Hoewel er vele verhalen de ronde doen over de oorsprong van de sidecar, lijkt ons de leukste de volgende:
Na de eerste wereldoorlog het drankje geïntroduceerd door een Amerikaanse kapitein, die gekend stond om het gebruik van een side-car, aan zijn bromfiets. De cocktail wordt ook in verschillende cocktailboeken uit de 1920’s geciteerd door onder meer Vermier, MacElhone en Philip Greene. 

old fashioned

The Old Fashioned

5cl bourbon  –  5cl sinaassap  –  2cl citroensap  –  2cl suikerwater  –  Angostura bitters
Garneren met sinaas zeste en cocktailkers

Er is wel wat tegenspraak als het over de oorsprong van de Old Fashioned gaat. Sommigen zeggen dat hij in de Waldorf Astoria is gecreëerd in 1894, ter ere van de operette Rob Roy. Anderen dateren de oorsprong dan weer terug naar de Pendennis Gentlemen’s club in Louisville Kentucky, als een roepnaam voor de bourbon-based cocktails die ze er maakten voor de leden. 

hugo

The Hugo

5cl vlierbloesemsiroop  –  15cl prosecco  –  3cl San Pellegrino
Garneren met schijfje limoen en munt

De Hugo staat gekend onder meerdere namen en verschillende regio’s claimen de origine ervan. Aangenomen wordt echter dat de cocktail uit Süd-Tirol afkomstig is. Vandaag wordt hij als aperitief gedronken in Wenen, maar ook in Veneto en ondertussen staat hij over heel de wereld op aperitief en cocktailkaarten. 

Peach bellini

The Peach Bellini

100ml gemixte perzik  –  150ml prosecco  –  1cl perzik likeur

De Peach Bellini komt oorspronkelijk uit Venetië, waar hij voor het eerst geschonken werd in Harry’s bar door barman Giuseppe Capriani. De naam Bellini komt voort uit de oranje kleur, die veel in Giovanni Bellini’s schilderijen werd gebruikt. Tegenwoordig wordt de peach bellini veelal frozen geserveerd, waardoor hij een soort van slushy-effect krijgt, en langer fris blijft in de zomerse hitte. 

strawberry cocktail

The Strawberry Love Affair (e)

5cl vodka  –  3cl aardbeienpulp  –  2cl limoensap –  1cl violet syrup  
Garneren met part aardbei en muntblaadje 

De Strawberry Love Affair hebben we gecreëerd ter ere van de eerste editie van de Union Love Affair in 2018. Oorspronkelijk gebruikten we een aardbeienconcentraat en een lichte limonade. Later zijn we dan op basis van pulp en limoensap gaan werken, omdat dit de smaken beter naar voren brengt. 

union jack cocktail

The Union Jack (e)

5cl bourbon  –  3cl triple sec  –  2cl amaretto syrup  –  3cl orange juice  –  2cl lime juice  –  angostura bitters
Garneren met sinaas zeste en cocktailkers

De Union Jack is de andere cocktail die we creëerden voor de Union Love Affair 2018. Het is een moderne versie van de Old Fashioned met een extra orangy punch. Voor de echte liefhebbers kan de amaretto syrup ook vervangen worden door 2cl amaretto. 

crushed ice caipirinha

The (crushed ice) Caipiriña

5cl cachaça  –  a dash of gin  – juice of 1 lime  –  2 cl sugar water  – crushed ice
Garneren met limoenschil of limoenpartjes

Deze klassieker uit Zuid-Amerika is een absolute top-aperitief voor zomerse dagen. Heerlijk zuur en fris, meer woorden hoeven aan deze cocktail niet vuilgemaakt te worden. Sip it while it’s frozen!

Cocktail belle epoque

More cocktails coming soon!

Ingredients

A little background information on the cocktails

mobiele bar
cocktailbar
bar zuiderpershuis
bar nouveau trouw