Story

120 jaar
Geschiedenis

De bars

Het centrale pronkstuk van Bar Nouveau komt voort uit 2 licht verschillende stijlen en periodes. De grote bar, vervaardigd uit eik met mahonie-fineer, komt voort uit de bruidsschat van grootmoeder Peeters en was reeds in onze familie sinds jaren. De precieze datering van het stuk is moeilijk te bepalen, maar vermoedelijk is het aangekocht in het vroege interbellum. De Art Nouveau was toen al over haar top heen, maar het is niet zeker of het salon reeds vroeger vervaardigd was, aangezien zulk fijn handwerd ongebruikelijk was na de eerste wereldoorlog. Dit onder meer door de verhoogde loonkosten voor zulke arbeid rond 1912.

Het achterstuk van de grote bar is vermoedelijk een stuk ouder, en situeert zich in de late 1890er jaren. Het  lijkt afkomstig te zijn van de Amsterdamse school, hoewel de oudste bekende locatie Parijs was. Massieve eik met fraaie met de hand gekerfde versieringen die druiven en ranken weergeven (een in die tijd vaak voorkomend ornament met een onderliggende ode aan Bacchus). Hoewel atypisch voor de Art Nouveau in het algemeen, toont ook hier de Amsterdamse school zich fan van een symmetrische compositie. Grondige renovatiewerken werden uitgevoerd zowel op het houtwerk als op de koperpartijen. Nagenoeg volledig intact gebleven met alle originele componenten. 

.

grote bar nouveau
kleine bar Margriet

DE KLEINE BAR

Afkomstig uit hetzelfde salon in eik met mahonie-fineerhout komt ook deze fraaie barkast, met deurbekleding in wortel-fineer. 
De bar is uitermate geschikt voor kleinere venues en kleinere groepen, alsook voor een digestif bar, met een fraai aanbod aan cognac, whisky, of andere spirituozen. 

De kleine bar is uitermate wendbaar en kan zelfs met de hand gedragen worden. Zodoende konden we  bijvoorbeeld zelfs op het 9e verdiep van de Century Buidling een afterwork verzorgen in stijl. Dit zorgde voor een harmonieuze samensmelting van een prachtig Art Deco gebouw, dat modern en strak gerenoveerd was, met een stijlvolle toets van Bar Nouveau die het gebouw waardig was. 

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info of prijzen

  • +32498189822 +32494174827
  • info@barnouveau.be
  • ullensstraat 32, 2610 Wilrijk